Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)11g80kcal0g0g8.8g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.2g9kcal0.5g0g0.8g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.4g0.5kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g178kcal1g0.4g19.2g0g
Valittu annoskoko17g89kcal0.5g0.2g9.6g0g
Annoskoko puolitettuna8g45kcal0.3g0.1g4.8g0g
Arvot/100g100g536kcal3g1.2g57.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=67435