Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 1.6g11kcal0g0g1.2g0g
Hunaja 2.9g10kcal0g2.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.7g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 0.7g4.4kcal0.1g0g0.4g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 6.3g2.2kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g80kcal1.4g9.6g3.6g0.6g
Valittu annoskoko17g40kcal0.7g4.8g1.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g20kcal0.4g2.4g0.9g0.2g
Arvot/100g100g240kcal4.2g28.7g10.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623