Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta0.8g3.6kcal0.3g0g0.3g0g
Auringonkukansiemen 0.8g4.6kcal0.2g0.1g0.4g0g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty7g10kcal0.4g2g0g0.2g
Broileri, rintafilee, nahaton 6.2g6.7kcal1.4g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g75kcal4.6g4.2g4.4g0.4g
Valittu annoskoko17g37kcal2.3g2.1g2.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g19kcal1.2g1.1g1.1g0.1g
Arvot/100g100g225kcal13.9g12.7g13.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217