Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu3.9g4.9kcal0.4g0g0.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2.1g6.3kcal0.5g0g0.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g2.1g13kcal0.5g0.1g1.1g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g4.2g2.4kcal0.4g0.2g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)0.8g4.8kcal0.2g0.2g0.4g0g
Seesaminsiemen1.3g7.1kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.6g2kcal0.2g0g0.1g0.2g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti0.6g3.6kcal0.2g0.1g0.3g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g92kcal5.4g1.6g7g0.8g
Valittu annoskoko17g46kcal2.7g0.8g3.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna8g23kcal1.4g0.4g1.8g0.2g
Arvot/100g100g275kcal16.2g4.8g21g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202