Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow1.4g5kcal0.1g1.1g0g0g
Maito,kevyt (valio) 100g12g5.4kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.6g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g1.6g4.5kcal0.1g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g31kcal1.4g5.2g0.4g0.2g
Valittu annoskoko17g16kcal0.7g2.6g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g8kcal0.4g1.3g0.1g0.1g
Arvot/100g100g92kcal4.2g15.5g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157