Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 5.9g1.1kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 2g0.4kcal0g0g0g0g
Voi 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour0.5g1.5kcal0g0g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)0.5g0.8kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g10kcal0g0.2g0.6g0g
Valittu annoskoko17g5kcal0g0.1g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna8g3kcal0g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g29kcal0g0.6g1.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485