Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.9g4.4kcal0.8g0.1g0g0.4g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 6.4g56kcal0g0g6.4g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)8.3g27kcal1.3g4.3g0.5g1.1g
Porkkana 24g7.7kcal0.1g1.3g0g0.6g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)22g76kcal2.6g14.1g1.1g1.2g
Hiivaleipävehnäjauho 31g100kcal3.7g18.2g0.9g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g551kcal17g77.8g17.8g10g
Valittu annoskoko160g276kcal8.5g38.9g8.9g5g
Annoskoko puolitettuna80g138kcal4.3g19.5g4.5g2.5g
Arvot/100g100g172kcal5.3g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138