Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g16g3.1kcal0.2g0.5g0.1g0g
Tomaatti 39g8.9kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Kurkku 21g2.3kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli 5.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 10g17kcal0.1g0.1g1.7g0.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g40g108kcal7.2g0.8g8.4g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 18g5.3kcal0.2g0.9g0g0.4g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Viinietikka 2.6g0.5kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g421kcal16.4g8.8g34.6g3.2g
Valittu annoskoko160g210kcal8.2g4.4g17.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna80g105kcal4.1g2.2g8.7g0.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512