Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.2g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g20g69kcal1.4g15.6g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g2.8g1.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g18g5.4kcal0.2g0.7g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g34g41kcal7.5g0.3g1.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g322kcal19g35.4g8.2g1.6g
Valittu annoskoko160g161kcal9.5g17.7g4.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna80g81kcal4.8g8.9g2.1g0.4g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876