Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 4.2g9kcal0g0.1g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g107kcal3.2g21.9g0.4g1.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.3g4.6kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Tomusokeri 1dl=60g1.3g5kcal0g1.3g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 10g23kcal0g0.3g2.6g0g
Maissitärkkelys 1.5g5.2kcal0g1.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g42g253kcal4g17.3g18.6g3.5g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 6.3g14kcal0g0.2g1.6g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g42g96kcal0.2g5g8.3g0.2g
Rommi , annos 40g1g2.4kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g6.9g37kcal0.3g3.6g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana321g1110kcal15.8g102.2g70g10.4g
Valittu annoskoko160g555kcal7.9g51.1g35g5.2g
Annoskoko puolitettuna80g277kcal4g25.6g17.5g2.6g
Arvot/100g100g346kcal4.9g31.9g21.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83560