Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 44g17kcal0.4g3g0.1g1.1g
Kaali, valkokaali44g9kcal0.5g1.5g0.1g0.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Voi 2.8g21kcal0g0g2.3g0g
Kasvisliemikuutio 2.4g7.3kcal0.2g0.3g0.6g0g
Viinietikka 2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g43g139kcal5g0g8.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g398kcal12.8g11.6g22.6g4.8g
Valittu annoskoko160g199kcal6.4g5.8g11.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna80g100kcal3.2g2.9g5.7g1.2g
Arvot/100g100g124kcal4g3.6g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310