Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 31g24kcal0.6g4.8g0.1g0.3g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g6.9kcal0.7g1g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss21g11kcal1.2g1.1g0.1g0.6g
Arkirae (Valio), annos 100g10g7.3kcal1.3g0.4g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas2.4g7.4kcal0.2g1.5g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana321g156kcal8.4g21.2g3.6g4.2g
Valittu annoskoko161g78kcal4.2g10.6g1.8g2.1g
Annoskoko puolitettuna80g39kcal2.1g5.3g0.9g1.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369