Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 271g1099kcal0g270.4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 48g160kcal0g39g0g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g318g2324kcal3.2g3.2g254.7g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Mustikka metsä- 955g421kcal4.8g61.1g5.7g31.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3200g8035kcal16.8g753.4g520.8g64.4g
Valittu annoskoko1600g4018kcal8.4g376.7g260.4g32.2g
Annoskoko puolitettuna800g2009kcal4.2g188.4g130.2g16.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593