Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 315g450kcal39.4g0.9g32.3g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki526g336kcal57.8g22.1g2.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)11g2.1kcal0g0.7g0g0g
Parmesan formaggio da pasta57g259kcal22.7g0g18.7g0g
Leivinjauhe 8.4g15kcal0.4g3.2g0g0g
Manteli 442g2719kcal106.2g29.1g238.4g31.8g
Rypsiöljy 44g390kcal0g0g44.2g0g
Ruokasuola jodioitu 4.2g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 74g238kcal21.3g5.2g14.7g22.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 59g397kcal15.8g4.1g34.1g7.2g
KauraKuitunen (Hirvelä)61g75kcal4.4g9.8g2g42.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3200g9764kcal536g150.2g773g208g
Valittu annoskoko1600g4882kcal268g75.1g386.5g104g
Annoskoko puolitettuna800g2441kcal134g37.6g193.3g52g
Arvot/100g100g305kcal16.7g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385