Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu370g466kcal40.7g1.1g33.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa200g600kcal46g0g46g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g200g1200kcal48g13.2g108g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g400g232kcal36g20g0.8g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)80g456kcal18.2g15.6g39.7g0g
Seesaminsiemen120g676kcal32.3g13.2g57.8g10.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 60g194kcal17.4g4.2g12g18.4g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti60g340kcal14.7g8.3g27.5g0g
Psylliumkuitu, annos 6g12g6kcal0g0g0g10g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl20g180kcal0g0g20g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3204g8770kcal508.6g166.4g690.2g77.6g
Valittu annoskoko1602g4385kcal254.3g83.2g345.1g38.8g
Annoskoko puolitettuna801g2193kcal127.2g41.6g172.6g19.4g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202