Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 175g111kcal0.9g20.6g0.7g7.9g
Peruna, vanha, kuorittu 197g150kcal3.7g30.5g0.4g2g
Porkkana 109g36kcal0.7g6.1g0.2g2.8g
Juuriselleri 88g28kcal1.1g4g0.2g2.7g
Sipuli 74g23kcal0.9g3.6g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 656g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g88g227kcal2.6g3.9g23.6g0.4g
Piparjuuri, annos 10g109g40kcal4.9g12g0.3g8.2g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g109g131kcal2.5g5.2g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3213g1494kcal34.6g172.2g72.8g50.6g
Valittu annoskoko1607g747kcal17.3g86.1g36.4g25.3g
Annoskoko puolitettuna803g373kcal8.7g43.1g18.2g12.7g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331767