Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 266g287kcal22.4g37.3g0.9g18.6g
Herne 213g147kcal10.8g19.9g0.9g6.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Omena, keskikokoinen 200g399g136kcal0.8g28.4g1.2g7.2g
Oliiviöljy 53g471kcal0g0g53.2g0g
Viinietikka 40g8.3kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g67g381kcal11.8g15.6g33g7.9g
Peruna, keskikokoinen 60g399g240kcal6g51.9g0.4g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3216g3448kcal109.4g325.4g180g93.6g
Valittu annoskoko1608g1724kcal54.7g162.7g90g46.8g
Annoskoko puolitettuna804g862kcal27.4g81.4g45g23.4g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204