Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 44g15kcal1.3g2.1g0g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Tattarijauho, Myllynparas28g95kcal3.6g18.9g0.5g1.5g
Ruisjauho, 1 dl6.1g20kcal0.7g3.9g0.1g0.9g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.7g13kcal0g0g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.4g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g459kcal19.6g74.4g8.4g6g
Valittu annoskoko161g230kcal9.8g37.2g4.2g3g
Annoskoko puolitettuna81g115kcal4.9g18.6g2.1g1.5g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363