Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 27g7.9kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Porkkana 22g7.2kcal0.1g1.2g0g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 44g33kcal0.8g6.8g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt11g5kcal0.4g0.5g0.2g0g
Voi 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Sokeri 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g131kcal3.2g20g3.2g3g
Valittu annoskoko161g65kcal1.6g10g1.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna81g33kcal0.8g5g0.8g0.8g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644