Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g31g53kcal6.3g0g3.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali78g17kcal0.9g2.7g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl1.7g4.3kcal0.2g0g0.4g0g
Siirappi, tumma3.1g10kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g195kcal15.2g12.6g9g4.2g
Valittu annoskoko162g97kcal7.6g6.3g4.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna81g49kcal3.8g3.2g2.3g1.1g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587