Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa563g96kcal2.2g14.1g3.4g3.9g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)450g747kcal85.5g0g45g0g
Ranskankerma Valio169g473kcal4.2g5.9g47.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g253g51kcal1.5g9.6g0.8g3.5g
Lihaliemikuutio Maggi12g35kcal1.1g0.9g2.8g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)113g304kcal33.8g0g19.1g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3231g3440kcal258g66.4g236.8g16.8g
Valittu annoskoko1615g1720kcal129g33.2g118.4g8.4g
Annoskoko puolitettuna808g860kcal64.5g16.6g59.2g4.2g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690