Häränfilepihvit Special Laurendo Al Meira

Hanki hyvää ja mureaa häränsisäfileetä.

Pakastaminen murentaa lihaa entisestään.

Esim. Brasilialainen pampaksella vapaana juossut on ykköslihaa.

Leikkaa fileestä n.5 cm paksuja siivuja lihan syiden vastaisesti.

Painele sormilla kevyesti-ei kannata nuijia liikaa tai käyttää nuijaa lainkaan.

Anna valmiiksi leikattujen pihvien olla huoneenlämmössä riittävän kauan ennen paistamista, esim.2 tuntia.

Laita öljyä pannuun, kuumenna pannu tulikuumaksi, paista pihvejä molemmin puolin n.2 minuuttia, eli n.4 minuuttia yhteensä.

Kypsyysasteesta riippuen.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kun pihvit päästävät punaista lihanestettä läpi, silloin on hyvä medium-kypsyysaste saavutettu ja liha on sopivan punaista.

Tämä on makuasia kuitenkin.

Kengänpohjiksi hyviä lihoja ei kannata paistaa.

Öljyssä on hyvä pyöritellä myös hieman pienemmiksi leikattuja valkosipulin kynsiä.

Kun toinen puoli on valmis, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoile välittömästi paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 202 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan sisäfilee1558g1901kcal327.2g0g62.3g0g
Ruokaöljy keskiarvo 22g197kcal0g0g22.2g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Mustapippuri, annos 1g7.1g16kcal0.8g2.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3232g4266kcal658.8g11.2g169.6g0.8g
Valittu annoskoko1616g2133kcal329.4g5.6g84.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna808g1067kcal164.7g2.8g42.4g0.2g
Arvot/100g100g132kcal20.4g0.3g5.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172538