Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus15g53kcal2.1g0.1g4.8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g15g19kcal1.8g0.6g1.1g0.2g
Flora kevyt ruoka 7%7.5g6.4kcal0.1g0.3g0.5g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g15g18kcal0.5g0.5g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.5g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g60g222kcal2.7g18.6g15g2.2g
Juustoraaste Arla Magre 17%12g34kcal3.5g0.3g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g784kcal28.4g41.8g55.2g4.8g
Valittu annoskoko162g392kcal14.2g20.9g27.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna81g196kcal7.1g10.5g13.8g1.2g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224