Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 31g186kcal7.2g3.9g15.5g1.9g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g13g36kcal3.8g0.3g2.1g4.6g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka44g154kcal5.3g31.5g0.7g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g3.7g20kcal0.8g1.4g1.2g1.3g
Saksanpähkinä 7.5g51kcal1.1g0.2g4.9g1.2g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g5.6g0.6kcal0.1g0g0g4.8g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g1.9g6.2kcal0g1.5g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana325g1006kcal36.6g77.6g60g27.6g
Valittu annoskoko163g503kcal18.3g38.8g30g13.8g
Annoskoko puolitettuna81g252kcal9.2g19.4g15g6.9g
Arvot/100g100g310kcal11.3g23.9g18.5g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=401210