Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g15g53kcal0.3g13.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.1g3.5kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g15g47kcal2.6g8.1g0.4g2g
Vehnäjauho, sunnuntai20g69kcal2.3g13.9g0.4g0.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g30g93kcal5.1g16.3g0.9g3.9g
Voi, normaalisuolainen (Valio)7.5g54kcal0.1g0.1g6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g25g15kcal2.5g1.1g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6.8g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl5g29kcal1.1g0.3g2.5g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana325g771kcal32g112.2g22g14.8g
Valittu annoskoko162g385kcal16g56.1g11g7.4g
Annoskoko puolitettuna81g193kcal8g28.1g5.5g3.7g
Arvot/100g100g237kcal9.9g34.5g6.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183