Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g448g251kcal38.1g22.4g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.3g0.3g10.1g0g
Sokeri 143g582kcal0g143.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 90g272kcal7.8g49.6g1.7g12.5g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)63g232kcal8.8g34.5g5g6.9g
Leivinjauhe 7.2g13kcal0.4g2.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 161g553kcal16.4g112.9g1.9g5.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g81kcal0g0g9g0g
Mustikka metsä- 448g197kcal2.2g28.7g2.7g14.8g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g125g46kcal11.3g0g0g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g4954kcal194.6g842.4g62.6g79.6g
Valittu annoskoko1620g2477kcal97.3g421.2g31.3g39.8g
Annoskoko puolitettuna810g1239kcal48.7g210.6g15.7g19.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=131518