Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi576g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 31g274kcal0g0g31g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker22g69kcal0.3g16.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 465g1596kcal47.4g325.6g5.6g16.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 222g673kcal19.4g122.7g4.2g30.8g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)222g775kcal26.6g152.8g4.2g11.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g22g126kcal5g4.3g11g1.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 22g149kcal6g1.5g12.8g2.7g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 11g36kcal3.2g0.8g2.2g3.4g
Kurpitsansiemen, Risetti22g125kcal4g9.3g8g0g
Fenkoli, annos 100g5.5g1.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g7650kcal224g1268.6g158g131.6g
Valittu annoskoko1620g3825kcal112g634.3g79g65.8g
Annoskoko puolitettuna810g1913kcal56g317.2g39.5g32.9g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279935