Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 455g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 182g1272kcal1.2g0g143.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 295g1014kcal30.1g206.8g3.5g10.3g
Kananmuna kuoreton 300g428kcal37.5g0.9g30.7g0g
Sokeri 145g590kcal0g145.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.6g13kcal0.1g2.9g0.1g0g
Rypsiöljy 64g563kcal0g0g63.6g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 173g1519kcal1.1g0.7g171g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g10797kcal140g713.2g824.4g20.6g
Valittu annoskoko1620g5399kcal70g356.6g412.2g10.3g
Annoskoko puolitettuna810g2699kcal35g178.3g206.1g5.2g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=289632