Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5926g1250kcal71.1g201.5g11.9g124.4g
Suola, annos 3g49g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1975g4494kcal375.3g0g335.8g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g247g840kcal16g190.1g2.7g0g
Sipuli 272g82kcal3.4g13g0.5g4.6g
Oivariini, 80 normaalisuolainen49g356kcal0.5g0.5g39.5g0g
Kananmuna, keitetty 272g387kcal34g0.8g27.8g0g
Kuohukerma494g1679kcal9.9g14.8g172.8g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 691g2084kcal0.7g512.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g22346kcal1021.8g1866g1182g258g
Valittu annoskoko10000g11173kcal510.9g933g591g129g
Annoskoko puolitettuna5000g5586kcal255.5g466.5g295.5g64.5g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326