Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g750g150kcal30g29.3g0.8g0g
Hirvenliha, 100g600g672kcal126.6g0g18g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.4g3.8g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g23g75kcal2.7g14.9g0.5g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3255g1981kcal329.2g119.8g39.8g12.4g
Valittu annoskoko1628g991kcal164.6g59.9g19.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna814g495kcal82.3g30g10g3.1g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500