Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali94g20kcal1.1g3.2g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g7g2kcal0g0.4g0g0.2g
Puuroriisi4.5g16kcal0.3g3.4g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 38g85kcal7.1g0g6.4g0g
Siirappi 3.8g11kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana326g277kcal17.4g21.2g13.4g5.2g
Valittu annoskoko163g139kcal8.7g10.6g6.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna82g69kcal4.4g5.3g3.4g1.3g
Arvot/100g100g85kcal5.3g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318