Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g75g7.5kcal0.5g1.1g0.1g0.5g
Sokeri 13g52kcal0g12.8g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L45g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 23g7.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Tilli, tuore 6g1.8kcal0.2g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana327g140kcal1.6g28.6g0.2g1.2g
Valittu annoskoko164g70kcal0.8g14.3g0.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna82g35kcal0.4g7.2g0.1g0.3g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108