Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g56g19kcal0.1g4g0.2g1g
Voi (perinteinen meijerivoi)16g114kcal0g0g12.7g0g
Sokeri21g85kcal0g20.8g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g24g86kcal3.1g16.8g0.5g0.9g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g26g17kcal2.9g1.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana327g784kcal13g87g41.6g3.8g
Valittu annoskoko164g392kcal6.5g43.5g20.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna82g196kcal3.3g21.8g10.4g1g
Arvot/100g100g240kcal4g26.6g12.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574