Rahkakääretorttu

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Lisää hyppysellinen leivinjauhetta valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Sekoita keltuaiset, 50g rahkaa, hiutaleet, makeutusaine ja kaakao.

Sekoita pohjan ainekset yhteen.

Kaada taikinaseos leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Reseptin annoksesta ei tule ison pellin kokoista pohjaa, joten älä levitä taikinaa liian ohueksi (n. 1 cm paksuus hyvä).

Huom.

Sirottelin hivenen korppujauhoja leivinpaperille ennen taikinan kaatamista, mutta en tiedä kuinka paljon se vaikutti siihen, ettei taikina jäänyt paiston jälkeen leivinpaperiin kiinni.

Paista uunissa kunnes pohja on jämäkkä eikä tahmainen.

Sekoita sillä aikaa 200g rahkaa, kaakaojauhe ja makeutusjauhe esim.

sähkövatkaimella.

Joidenkien mielestä rahkasta voi jäädä täytteeseen aavistuksen hapan maku, mutta tätä voi peittää maustamalla seosta lisää tai kokeilemalla eri rahkoja.

Kumoa jäähtynyt pohja ylösalaisin, levitä täyte ja rullaa kääretortuksi.

Leikkaa päädyt veitsellä tasaisen siisteiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Salitintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 442g631kcal55.3g1.3g45.3g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe8g23kcal0.1g4.5g0g3.2g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g40g153kcal8g4.4g8.4g11.3g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g201g121kcal20.1g8.6g0.6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g804g482kcal80.4g34.6g2.4g0g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g40g153kcal8g4.4g8.4g11.3g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe8g23kcal0.1g4.5g0g3.2g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale80g48kcal8g4g0.2g58.7g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g3296kcal360.8g138.6g130.6g175.4g
Valittu annoskoko1632g1648kcal180.4g69.3g65.3g87.7g
Annoskoko puolitettuna816g824kcal90.2g34.7g32.7g43.9g
Arvot/100g100g101kcal11.1g4.2g4g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278247