Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 766g224kcal7.2g34.4g3.1g14.5g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g169g47kcal1g10g0.3g4.2g
Persilja 5.6g1.5kcal0.1g0.1g0g0.5g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.1g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 135g471kcal9.5g97.3g3.1g5.4g
Oliiviöljy 101g896kcal0g0g101.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)225g462kcal33.8g5.6g33.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3267g4329kcal109g316.8g284.2g57g
Valittu annoskoko1634g2164kcal54.5g158.4g142.1g28.5g
Annoskoko puolitettuna817g1082kcal27.3g79.2g71.1g14.3g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211