Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g160g102kcal5.6g0.3g40g0g
Sinappi (teollinen)64g82kcal2.8g9g3.8g0g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Rypsiöljy 1248g11036kcal0g0g1248g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3272g22709kcal17.6g71.2g2583.8g2g
Valittu annoskoko1636g11355kcal8.8g35.6g1291.9g1g
Annoskoko puolitettuna818g5677kcal4.4g17.8g646g0.5g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804