Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1125g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 187g567kcal33.6g90.9g1.9g20.1g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g176g166kcal31.2g0.2g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g1547kcal132.6g198.2g13.2g46.4g
Valittu annoskoko1638g773kcal66.3g99.1g6.6g23.2g
Annoskoko puolitettuna819g387kcal33.2g49.6g3.3g11.6g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373