Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 451g586kcal95.2g0g22.5g0g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g54g15kcal0.3g3.2g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g25g23kcal0.8g0.9g1.8g0.2g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Voi 6.3g46kcal0.1g0g5.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 149g63kcal0.6g6.1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g4.5g10kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g1511kcal195.2g24.8g59.2g4.8g
Valittu annoskoko1638g755kcal97.6g12.4g29.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna819g378kcal48.8g6.2g14.8g1.2g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291