Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g135g38kcal0.8g8g0.3g3.4g
Peruna, vanha, kuorittu 150g114kcal2.8g23.2g0.3g1.5g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Lohifilee 300g586kcal56g0g40.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.5g0g
Kalaliemikuutio 17g50kcal1.6g5.6g2.3g0.2g
Voi 21g152kcal0.2g0.1g17.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g2936kcal131.8g94g226.4g14.2g
Valittu annoskoko1638g1468kcal65.9g47g113.2g7.1g
Annoskoko puolitettuna819g734kcal33g23.5g56.6g3.6g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811