Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 56g86kcal10.8g0g4.7g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl19g56kcal1.6g10.1g0.8g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Jäävuorisalaatti, rapea13g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti 31g7.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Juustoraaste emmental punaleima19g73kcal5.4g0g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g13g5.2kcal0.2g1.1g0.1g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6.2g1.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g493kcal36.8g26.6g25.8g2g
Valittu annoskoko164g247kcal18.4g13.3g12.9g1g
Annoskoko puolitettuna82g123kcal9.2g6.7g6.5g0.5g
Arvot/100g100g151kcal11.2g8.1g7.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760