Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g21g98kcal1.9g11g5.1g0g
Katkarapu 19g13kcal2.7g0g0.2g0g
Kesäkurpitsa28g4.8kcal0.1g0.7g0.2g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g4.7g2.6kcal0.1g0.3g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 19g5kcal0.6g0.6g0g0g
Kananmuna, keitetty 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta3.8g17kcal1.5g0g1.2g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g47g122kcal14.1g0.9g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana329g643kcal45.8g36g35g0.8g
Valittu annoskoko164g322kcal22.9g18g17.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna82g161kcal11.5g9g8.8g0.2g
Arvot/100g100g196kcal13.9g11g10.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196