Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 68g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4.5g14kcal0g3.3g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 50g151kcal4.3g27.5g0.9g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.6g0.4g1g
Auringonkukansiemen 11g67kcal2.6g1.4g5.6g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana329g667kcal20g105.8g13.8g17.2g
Valittu annoskoko164g333kcal10g52.9g6.9g8.6g
Annoskoko puolitettuna82g167kcal5g26.5g3.5g4.3g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525