Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow31g31kcal7.2g0g0.3g0g
Herkkusieni 27g4.2kcal0.6g0.1g0.1g0.4g
Sipuli 23g7.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.8g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%16g30kcal1.6g0.8g2.2g0g
Tilli, tuore 16g4.7kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana329g187kcal21.4g7.4g7.2g2.4g
Valittu annoskoko164g93kcal10.7g3.7g3.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna82g47kcal5.4g1.9g1.8g0.6g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343