Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g38g131kcal5.9g24.1g1.1g2.3g
Tonnikala vedessä, rainbow31g31kcal6.1g0.2g0.6g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g9g47kcal0.6g5g2.7g0.2g
Ruokakerma Valio 5%44g26kcal0.5g1.2g2.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 13g14kcal0.5g2.4g0.1g0.4g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana329g526kcal27.4g66.6g16.4g6g
Valittu annoskoko165g263kcal13.7g33.3g8.2g3g
Annoskoko puolitettuna82g131kcal6.9g16.7g4.1g1.5g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850