Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g84g51kcal1.3g11g0.1g0.8g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g21g23kcal3.6g0.3g0.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g8.8g5.3kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl14g17kcal0.5g0.5g1.4g0g
Rypsiöljy 0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Hillosipulisäilyke 7g3.4kcal0.1g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g226kcal12g29g6.8g3.2g
Valittu annoskoko165g113kcal6g14.5g3.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna83g56kcal3g7.3g1.7g0.8g
Arvot/100g100g68kcal3.6g8.8g2.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725