Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 40g288kcal0.5g0.2g32.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen477g157kcal15.7g23.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai723g2530kcal86.7g513.1g15.2g21.7g
Hiiva, 50g79g48kcal10.4g0.9g0.3g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g159g92kcal14.3g7.9g0.3g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]159g222kcal22.2g22.2g5.4g76.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g6675kcal299.6g1135.2g107g195.8g
Valittu annoskoko1640g3338kcal149.8g567.6g53.5g97.9g
Annoskoko puolitettuna820g1669kcal74.9g283.8g26.8g49g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427