Parsakaalisokerihernepapusalaatti

Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Avokadoa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 449g156kcal20.6g8.7g1.3g11.1g
Sokeriherne (Findus), annos 200g300g120kcal10.5g18g0.6g0g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka449g121kcal8.5g18.9g0.9g10.8g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g21g189kcal0g0g21g0g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g30g195kcal8.1g2.1g17.4g3.7g
Persilja 7.5g2kcal0.1g0.1g0g0.6g
Tahini, Macedonian, seesamitahna112g745kcal30.1g5.4g67g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 5.2g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Soijakastike 15g9kcal0.8g1.4g0g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.1g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g15g3kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3288g3190kcal158.4g137.2g216.4g59.2g
Valittu annoskoko1644g1595kcal79.2g68.6g108.2g29.6g
Annoskoko puolitettuna822g798kcal39.6g34.3g54.1g14.8g
Arvot/100g100g97kcal4.8g4.2g6.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114537