Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g180g1083kcal37.9g11.9g97.4g0g
Sokeri 180g732kcal0g180.3g0g0g
Voisarvi croissant 180g655kcal14.4g71.5g33.7g4g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20g57kcal3.1g0g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g619kcal18.4g126.3g2.2g6.3g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Raparperi 602g203kcal4.2g33.1g0.6g8.4g
Sokeri 65g265kcal0g65.1g0g0g
Fariinisokeri105g427kcal0g105.2g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3288g8317kcal172.2g1201.8g290g40.4g
Valittu annoskoko1644g4158kcal86.1g600.9g145g20.2g
Annoskoko puolitettuna822g2079kcal43.1g300.5g72.5g10.1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759