Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 299g139kcal1.5g25.1g0.6g5.7g
Vispikerma Flora 20%374g823kcal11.2g18.7g74.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Sokeri 191g774kcal0g190.5g0g0g
Valkuainen (100g)75g31kcal7.3g1.1g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g49kcal4.9g7.3g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 146g500kcal14.9g102.1g1.8g5.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g75g48kcal2.6g0.1g18.7g0g
Sokeri 127g516kcal0g127g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen187g1346kcal0g0g149.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3288g8556kcal86.4g967g491.2g21.8g
Valittu annoskoko1644g4278kcal43.2g483.5g245.6g10.9g
Annoskoko puolitettuna822g2139kcal21.6g241.8g122.8g5.5g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147