Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g447g1480kcal38.5g240.6g40.7g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen169g1217kcal1.7g1.7g135.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g451g379kcal5g82.5g1.8g8.1g
Kuohukerma,valio,2dl225g766kcal4.5g6.8g78.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka17g67kcal0g16.7g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g338g1588kcal25.3g219.7g67.6g16.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3294g10995kcal150g1136g648.4g50g
Valittu annoskoko1647g5497kcal75g568g324.2g25g
Annoskoko puolitettuna824g2749kcal37.5g284g162.1g12.5g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133163